2020-07-13 09:56:49• hírek • Szatmár.ro

Két negatív koronavírustesztre lesz szükségünk, ha Magyarországra szeretnénk beutazni

Archív felvétel
Archív felvétel

Mint arról korábban már beszámoltunk, az egyre növekvő napi koronavírusos esetek számának köszönhetően Magyarország beutazási korlátozásokat rendelt el a Romániából érkező személyek számára, függetlenül attól, hogy azok román-, vagy magyar állampolgárok.

A magyar kormány az operatív törzs javaslatára, a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését. Románia jelen pillanatban a sárga kategóriába tartozik, ahogy Bulgária, Portugália, Svédország, az Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína és az Egyesült Államok is.


A korlátozások értelmében, akik Románia felől szeretnék átlépni a magyar határt, azokat egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá, majd 14 napos karanténba küldik addig, míg egy tesztet nem végeznek el rajtuk negatív eredménnyel.


Ezt a procedúrát pedig úgy lehet megúszni, ha a beutazó már eleve negatív koronavírustesztekkel érkezik Magyarországra, mégpedig kettővel, melyek a beutazás előtti öt nap során készültek, egymástól 48 óra különbséggel.


Digi 24 információi szerint két fajta koronavírusteszt közül választhatnak majd az azt igénylők, egyik átlagosan 280 lejbe kerül, ennek eredményét 48 órán belül kapja meg a páciens, míg létezik egy drágább, kb. 390 lejes lehetőség is, melynek eredményét már 24 óra múlva megtudhatjuk.


A jogszabályok szerint nem csak a szigorúan Magyarországra való látogatás, de az átutazás céljából való határátlépés is feltételekhez kötött: az átutazónak igazolnia kell utazásának okát és célját egyaránt, illetve azt, hogy a Magyarországgal szomszédos államba történő belépése biztosított. Az átutazók csak a rendőrség által meghatározott tranzitútvonalon közlekedve haladhatnak át Magyarországon, mely utazás nem tarthat 24 óránál tovább.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: